WORKSHOP POWERTEX TUINBEELD/SCULPTURE


 

Dit is een dag-workshop inclusief luxe lunch

We gaan een prachtig beeld van Powertex maken van ca 60 cm. hoog. Dit is geschikt voor binnen of buiten. Als basis gebruiken we een hoofdje dat door jezelf gemaakt wordt van klei. Dit maakt het resultaat volledig uniek en origineel!

Powertex is een milieuvriendelijke textielverharder op waterbasis. Het heeft ongekend veel creatieve mogelijkheden. Je kunt er alle soorten materialen mee verharden die absorberend zijn zoals: textiel, papier, karton, pluche, leer en meer. Hiermee zijn erg leuke sfeerbeelden te maken, maar ook steen imitaties. Powertex wordt vaak afgewerkt met de zogenaamde 'brushtechniek' en die is in alle soorten metallickleuren, zoals goud, zilver, brons en parelmoer, verkrijgbaar.We beginnen met het maken van een gestileerd hoofdje van zelfhardende klei. Ook als je hier geen ervaring mee hebt, leiden wij je naar een mooi resultaat.

Tijdens het droogproces kun je genieten van een luxe lunch.

Daarna zetten we de basis van het beeld in elkaar; het hoofd op draadeinde en dit bevestigen in een stuk steen. De ruwe vorm, zoals armen en lichaamsvorm, voegen we toe met ijzerdraad en vulling.

Je leert tijdens deze les hoe je textiel moet verharden met Powertex en dat draperen we rondom het beeld. Het geheel wordt naar persoonlijke smaak gekleurd en afgewerkt met brushtechieken.
Laat je inspireren door het materiaal en zijn mogelijkheden.


DATUM EN TIJD:

Wordt weer opnieuw ingeroosterd in 2018.
De workshop begint om 10:00 uur en duurt tot ca. 16:30 uur.

KOSTEN

Deze dag-workshop is inclusief alle materialen en luxe lunch en kost:
85,- per persoon.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden met het inschrijfformulier.