WORKSHOP POWERTEX REIGER


 

Dit is een dag-workshop inclusief luxe lunch

We gaan een prachtige (blauwe) reiger maken op ware grootte voor buiten met Powertex. Ook als je geen vijver of tuin hebt, is dit levensgrote beeld prachtig om neer te zetten op balkon of terras. Als basis maken we een geraamte  van kippengaas en plaatsen dit op een sokkel.

 

Powertex is een milieuvriendelijke textielverharder op waterbasis. Het heeft ongekend veel creatieve mogelijkheden. Je kunt er alle soorten materialen mee verharden die absorberend zijn zoals: textiel, papier, karton, pluche, leer en meer. Hiermee zijn erg leuke sfeerbeelden te maken, maar ook steen imitaties. Powertex wordt vaak afgewerkt met de zogenaamde 'brushtechniek' en die is in alle soorten metallickleuren, zoals goud, zilver, brons en parelmoer, verkrijgbaar.

We beginnen met het maken van een geraamte van kippengaas. Dit wordt gevormd en vastgezet op een sokkel van draadeinde en steen.
De steen kan in je tuin, in de grond ingegraven worden. Zo blijft de reiger in weer en wind stevig op zijn plek staan. Mijn reiger staat al meer dan 15 jaar buiten en kan nog heel veel jaren mee.

Je leert tijdens deze les hoe je textiel moet verharden met Powertex en dat draperen en wikkelen we rondom het geraamte. De vleugels worden als laatste, met extra lappen tegen het lijf aan gezet. Natuurlijk wordt daarna het beeld gekleurd met pigmenten, zodat je reiger een prachtig levendige uitstraling krijgt.
Laat je inspireren door het materiaal en zijn mogelijkheden.


DATUM EN TIJD:

Wordt weer opnieuw ingeroosterd in 2018.
De workshop begint om 10:00 uur en duurt tot ca. 16:30 uur.

KOSTEN

Deze dag-workshop is inclusief alle materialen en luxe lunch en kost:
85,- per persoon.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden met het inschrijfformulier.