WORKSHOP DOT PAINTING ABORIGINAL ART


 

Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië. Ze wonen al zo’n veertig- tot zestigduizend jaar op dit continent. Hun kunsttraditie is tevens de oudste ter wereld.Dotpainting, of te wel stippentechniek:

Met behulp van een stokje of een takje wordt de verf op de ondergrond aangebracht, nadat de omtrek van de afbeeldingen van het verhaal in ruwe schetsen is ingetekend. Dat is een traditionele vorm van beeldende kunst. De ondergrond is bedekt met kleine puntjes verf welke de patronen en symbolen creëren. Met deze stippentechniek gaan we tijdens deze workshop aan de slag.

Je maakt onder andere een presse-papier op keramieksteen, gemaakt van klei uit Almere!

Hoe origineel is dat!TIJDENS DEZE WORKSHOP:

maak je kennis met een stukje cultuurhistorie en levenswijze van de Aboriginals. Je krijgt uitleg over de stippeltechniek en de symboliek, om daarna zelf aan de slag te gaan. Je gaat  één of meerdere werkstukken maken. Je kunt werken op keramieksteen of hout. Natuurlijk helpen wij je met het opzetten van een goede basis, zodat je met prachtige resultaten naar huis gaat.

EXTRA TIPS VOOR THUIS:

Tevens leggen wij uit hoe je servies en glaswerk kunt dotpainten op een ‘moderne’ manier. Zo kun je je skills verder ontwikkelen en prachtige werkjes maken!

DATUM EN TIJD:

Woensdagavond 15 februari 2023
Van 19:30 tot 22:00 uur

KOSTEN

Deze 2,5 uur durende workshop is inclusief alle materialen en
inclusief koffie, thee, en lekkere hapjes en drankjes en kost
€ 39,50 per persoon

AANMELDEN

stuur een email naar info@kcrandstad.nl onder vermelding van Workshop DotPainting