CURSUS MOZA¤EK

Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
Instappen kan op elk gewenst moment door de persoonlijke begeleiding.

Moza´ek, het opnieuw rangschikken van scherven of andere materialen en het decoratief verfraaien van objecten. Een leuke creatieve bezigheid waar je alleen maar enthousiast over kunt zijn! Het geeft ook zonder enige kunstzinnige aanleg, al snel mooie resultaten.

Ben je ook zo enthousiast geworden na het zien van de moza´ekkunstwerken van Antoni Gaudi tijdens je vakantie in Barcelona? Of lijkt het je gewoon leuk om zelf een moza´ek te maken, maar weet niet hoe je moet beginnen?WAT KUN JE BIJ ONS VERWACHTEN?

Wil je graag een tafeltje, kl
eurige bloempotten, unieke bewaardoosjes, een aparte spiegelrand, schilderijen, enzovoorts: maak zelf een moza´ek! Vele voorwerpen kunnen dienen als basis voor een moza´ek. Het is wel belangrijk dat het een stevig oppervlak is. Vervolgens kun je aan de slag met scherven van tegels, glas, emaillen, schelpen, kiezels, eigenlijk is alles toegestaan. Vervolgens is het een kwestie van smaak, creativiteit en fantasie om tot een uniek en persoonlijk kunstwerk te komen.

Tijdens de lessen leer je de fijne kneepjes van het moza´eken en zul je ontdekken dat moza´eken erg leuk is om te doen. De basis van moza´eken wordt uitgelegd en je leert omgaan met het gereedschap. Je bent geheel vrij om te maken wat je wilt. Of het nu glasmoza´ek is of keramisch moza´ek, de keuze is aan jou. Er zijn diverse moza´ekmethodes, maar op deze cursus werken we met de directe methode: nadat je een ontwerp hebt gemaakt, plak je de stukjes direct op je ondergrond. Laat je inspireren door de mogelijkheden en experimenteer. Dit alles onder professionele begeleiding.

Er wordt tijdens de lessen gewerkt met glas - of keramisch moza´ek. Voor het ene knip je glas en voor het andere knip je keramische tegels (wandtegeltjes) voor het gewenste patroon. Beide hebben zo hun eigen kenmerken en geven een eigen resultaat.


 
CURSUS DAGEN EN TIJDEN
 
Donderdag avond 19:30 tot 22:00 uur
Vrijdag middag 12:30 tot 15:00 uur
   
KOSTEN
 
Het KCR werkt met een strippenkaart systeem: je betaalt dus niet als je een keer verhinderd bent.
 
10 lessen/strippen van 2,5 uur  Ç 135,00

Dit is inclusief BTW, en gebruik van gereedschappen, lijm en voegmateriaal. Maar exclusief tegels, oppervlakten, nuggets, en dergelijke. Aangeschaft materiaal is je eigendom en kun je natuurlijk mee naar huis nemen. Wil je je eigen materialen meebrengen, dan mag dat natuurlijk ook.

Aangeschafte materialen worden aan het einde van de dag contant afgerekend. Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten. Deze dagen zijn terug vinden in de agenda.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden met het inschrijfformulier. Maar je kunt natuurlijk ook bellen of mailen via onze contact pagina.

 


 
Hoe wordt een schaal met glasmoza´ek gemaakt?
Een video

KCRschaal


 

  ę 2018 Kunstzinnig Centrum Randstad | Randstad 21-29 | 1314BE | Almere | KvK: 59510153 | contact |