CURSUS GLAS-IN-LOOD & TIFFANY

Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
Instappen kan op elk gewenst moment door de persoonlijke begeleiding.


De techniek van het zetten van kleine stukken glas in loodprofielen is al eeuwen oud en door de eeuwen heen is er weinig veranderd. Deze ambacht is ontstaan doordat men in de vroege middeleeuwen nog geen grote glazen oppervlakten uit een stuk kon maken. Er werden toen vooral glas-in-lood ramen in kerken en kathedralen geplaatst. Van daaruit is ook de kunstvorm van deze techniek ontstaan.

Tegenwoordig wordt het voor veel toepassingen gebruikt en qua ontwerp is bijna alles mogelijk. Ook het fijnere Tiffanywerk kunt u bij ons leren, of een combinatie van beiden in een werkstuk.WAT KUN JE BIJ ONS VERWACHTEN?

Tijdens deze lessen leer je de technieken van Tiffany en Glas-In-Lood. Je leert stap voor stap hoe een raam gemaakt wordt. Het snijden van glas, slijpen, in profielen plaatsen en solderen, zijn de basistechnieken die aan bod komen.

Je zult uitgebreid begeleid worden bij de stappen van ontwerp naar realisatie van je werkstuk. Iedereen wordt persoonlijk begeleid in zijn eigen tempo en op eigen niveau. Wanneer je de eerste kneepjes onder de knie hebt, kun je in overleg met de docent, je eigen ideen gaan realiseren. Platte werkstukken, maar ook 3D, de mogelijkheden zijn eindeloos!
 
CURSUS DAGEN EN TIJDEN
 
Dinsdag avond 19:30 tot 22:00 uur
Donderdag avond 19:30 tot 22:00 uur
Vrijdag middag 12:30 tot 15:00 uur
   
KOSTEN
 
Het KCR werkt met een strippenkaart systeem: je betaalt dus niet als je een keer verhinderd bent.
 
 5 lessen/strippen van 2,5 uur 67,50 of
10 lessen/strippen van 2,5 uur 135,00

Dit is exclusief materiaal. Aangeschaft materiaal is je eigendom en kun je natuurlijk mee naar huis nemen.

Gebruik van gereedschap is bij de prijs inbegrepen:
Soldeerbout, slijpmachine, knabbeltang, breektang, nagels, loodmes, hamer, dubbelmes of schaar, stift, liniaal, haak, et cetera.
Wij beschikken over een grote collectie glas en patronen ter inspiratie.

Een indicatie van materiaalkosten voor een basisraam van 30 x 40 cm is 40,-- Natuurlijk kunt u in overleg met de docent ook een ander formaat kiezen.    

Aangeschafte materialen worden aan het einde van de dag contant afgerekend. Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten. Deze dagen zijn terug vinden in de agenda.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden
met het inschrijfformulier. Maar je kunt natuurlijk ook bellen of mailen via onze contact pagina. 


 
Een kijkje in ons KCR
tijdens de glas-in-lood lessen

  2018 Kunstzinnig Centrum Randstad | Randstad 21-29 | 1314BE | Almere | KvK: 59510153 | contact |