Kunstzinnig Centrum Randstad in het centrum van Almere-Stad
WORKSHOP Aboriginal Art: dotpainting op steen


Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië. Ze wonen al zo’n veertig- tot zestigduizend jaar op dit continent. Hun kunsttraditie is tevens de oudste ter wereld.

Gebruik van symbolen:
De Aboriginals gebruiken hun tekens om verhalen te vertellen want ze kennen in hun cultuur geen geschrift.
Zij beelden het land, seizoenen, planten, dieren en verhalen af op schors, hout en steen en maakten ook zand mozaïeken en rotstekeningen in stippels en lijnen. Een symbool is een betekenisdrager, een vorm of een teken dat iets uitdrukt zonder dat je er woorden voor hoeft te gebruiken. 

 

Dotpainting, of te wel stippentechniek:
Met behulp van een stokje  of een takje wordt de verf op de ondergrond aangebracht, nadat de omtrek van de afbeeldingen van het verhaal in ruwe schetsen is ingetekend. Dat is een traditionele vorm van beeldende kunst. De ondergrond is bedekt met kleine puntjes verf welke de patronen en symbolen creëren. Met deze stippentechniek gaan we tijdens deze workshop aan de slag.

Tijdens deze workshop:

Je maakt kennis met een stukje cultuurhistorie en levenswijze van de Aboriginals. Je krijgt uitleg over de stippeltechniek en de symboliek, om daarna zelf aan de slag te gaan. Je gaat een kiezel ‘dotpainten’ met een symbool of patroon van je keuze. En je zult merken, het werkt ontspannend en smaakt naar meer!
Datum en tijd:
Vrijdagavond 23 februari 2018 van 19:30 tot 22:00 uur.

Kosten
Deze 2,5 uur durende workshop is inclusief alle materialen en kost € 35,- per persoon

Aanmelding en betaling
Je kunt je aanmelden
via email: info@kcrandstad.nl of telefoon: 0642152720 / 0365332399.
Of via onze contact pagina en het inschrijfformulier te vullen.