Kunstzinnig Centrum Randstad in het centrum van Almere-Stad
WORKSHOP Powertex sculpture
met zelfgemaakt hoofdje


We gaan een prachtig beeld van ca 60 cm maken voor binnen en buiten met Powertex. Als basis gebruiken we een hoofdje dat door jezelf gemaakt wordt van klei. Dit maakt het resultaat volledig uniek en zelf gemaakt!

Powertex is een milieuvriendelijke textielverharder op waterbasis. Het heeft ongekend veel creatieve mogelijkheden. Je kunt er alle soorten materialen mee verharden die absorberend zijn zoals: textiel, papier, karton, pluche, leer en meer. Hiermee zijn erg leuke sfeerbeelden te maken, maar ook steen imitaties. Powertex wordt vaak afgewerkt met de zogenaamde 'brushtechniek' en die is in alle soorten metallickleuren, zoals goud, zilver, brons en parelmoer, verkrijgbaar.

We beginnen met het maken van een gestileerd hoofdje van zelfhardende klei. Ook als je hier geen ervaring mee hebt, leiden wij je naar een mooi resultaat.

Tijdens het droogproces kun je genieten van een luxe lunch.

Daarna zetten we de basis van het beeld in elkaar; het hoofd op draadeinde en dit bevestigen in een stuk steen. De ruwe vorm, zoals armen en lichaamsvorm, voegen we toe met ijzerdraad en vulling.

Je leert tijdens deze les hoe je textiel moet verharden met Powertex en dat draperen we rondom het beeld. Het geheel wordt naar persoonlijke smaak gekleurd en afgewerkt met brushtechieken.
Laat je inspireren door het materiaal en zijn mogelijkheden.

Datum en tijd:
wordt ingeroosterd in 2017.

Kosten
Deze workshop is inclusief alle materialen en luxe lunch en kost 85,- per persoon

Aanmelding en betaling
Je kunt je aanmelden
via email:
info@kcrandstad.nl of telefoon: 0642152720 / 0365332399.

Of via onze contact pagina en het inschrijfformulier te vullen.