Kunstzinnig Centrum Randstad in het centrum van Almere-Stad
TEAMWORKSHOP SCHILDEREN IN RELIËFS
met oa. powertex textielverharder

 
Samen kunst maken
 
Personeelsuitje
Kennismaken
Teambuilding
Ontspannen
Plezierig bezig zijn

Leer je collega’s of  relaties op een andere manier kennen tijdens een creatief proces. Onverwachte en verrassende kanten komen naar boven. Het resultaat: een innovatieve en creatieve dag, waarna de deelnemers met een frisse kijk hun wegen vervolgen.

Vaak zegt men: ik kan niet schilderen. Dit is beslist niet zo, iedereen kon het als klein kind. Je bent er alleen niet verder mee gegaan. Je bent er dus alleen maar mee gestopt. Dit zal je ontdekken tijdens dit programma. Het zal zelfs zo leuk zijn dat je weer de behoefte voelt om daarna ermee verder te gaan.

De opzet is om een leuke middag of avond te hebben. Daarbij wordt je door deze activiteit onbewust de interesse voor Kunst opgewekt, doordat je wordt uitgedaagd mee te doen aan de vervaardiging van een kunstwerk, zodat aan het eind van de dag een gezamenlijk werk ontstaat, waar ´men´ trots op is, dat men eraan heeft meegewerkt, trots ook op het resultaat.

Het schilderen
Tijdens een deze dag maak je met de groep onder begeleiding een onderdeel van een schilderij van ca. 120x100 cm. per 5 personen (doek ca. 30x40cm).

Alle technieken zijn geoorloofd. Met penseel, kwast, roller of spons maak je een schilderij. Eerst de onderschildering, daarna het vrije werk. Abstract of figuratief, waar je hart naar uitgaat. We bespreken eerst het materiaal, de mogelijkheden en technieken en wat jullie voor ogen staat als uiteindelijk resultaat. Hier gaan we mee aan de gang met als doel een werk te maken dat de moeite van het bekijken waard is.

Je zult versteld staan van de onderlinge sfeer en verbondenheid die een creatieve samenwerking te weeg brengt. Vaardigheden, talenten en eigenschappen, waarvan je niet gedacht had dat je ze hebt, komen spontaan naar boven. Dit is een unieke ervaring waar nog lang met plezier en verwondering aan zal worden terug gedacht. Zeker als het eindproduct, het kunstwerk aan de muur, je ogen steeds weer naar zich toe trekt, om nog maar niet te spreken over de reacties van bezoekers en bekenden.

Materialen en de inwendige mens
Tijdens de schildersessie wordt er gepauzeerd voor koffie, thee of fris gedronken met iets lekkers erbij. Tijdens deze pauze kan de onderschildering drogen en wordt er de tijd genomen om te kijken en verder ideeën te geven hoe we verder zullen gaan met het schilderij.

Na de pauze gaan we in de tweede en definitieve fase het schilderij voltooien.

Er wordt gewerkt met acrylverf op doek dat is gespannen op een raamwerk. Acrylverf is een sneldrogend materiaal dat meestal na afloop droog genoeg is om te worden meegenomen. Mocht dit niet het geval zijn dan vinden we vast wel een oplossing.

Deze schildersessies hebben zich bewezen als een uitstekende manier om met elkaar een creatief en vernieuwend proces te beleven.
Trek vooral oude kleding aan die vies mag worden. Acrylverf is na droging niet meer te verwijderen!

De ééndaagse workshop is inclusief:
schort
professionele begeleiding
thematische traject begeleiding
schildersdoeken
gesso, powertex, reliëfpasta, etc.
papier, vezels, houtsnippers, steentjes, zand, etc.
koffie en/of thee met wat lekkers

Exclusief catering (prijzen op aanvraag, mogelijkheden in overleg)
Groepsgrootte : ca. 6 tot 20 personen.

Datum en tijd:
De duur van het programma is
± 4 uur. U kunt natuurlijk het programma verlengen door er een lunch en/of afsluitingsborrel aan toe te voegen. Catering is in overleg en op aanvraag.

Kosten
Vanaf 6 personen,
 85,-- per persoon (groepsgrootte afhankelijk)

Aanmelding
Je kunt je aanmelden
via email: info@kcrandstad.nl of
telefoon: 0642152720.