Kunstzinnig Centrum Randstad in het centrum van Almere-Stad
CURSUS KERAMIEK EN BOETSEREN en Raku stoken (klik hier voor meer info)  
Af en toe gaan we Raku stoken
met onze keramiek cursisten.
klik HIER om zo'n stook te bekijken

 
klik HIER om een kijkje te nemen op de vaste maandagavond:
een video impressie

Deze cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.
Instappen kan op elk gewenst moment door de persoonlijke begeleiding.

"Ik ben niet creatief" hoor je wel eens. Is dat wel zo? Wij geloven dat echt iedereen creatief is op zijn of haar manier. Begeleiding in technieken aanleren in een inspirerende omgeving kunnen voor prachtige resultaten zorgen. Niet in het minst tot blijde verassing van diegenen die zichzelf niet creatief vinden. En juist klei is  uitermate geschikt om te leren èn experimenteren met prachtige resultaten tot gevolg!

Klei heeft voldoende mogelijkheden om je te kunnen ontwikkelen en uit te drukken. Je kunt experimenteren met diverse soorten werkvormen om zo te ontdekken wat je het beste ligt en waar je het meeste plezier aan beleeft. Keramiek (zoals aardewerk, steengoed en porselein) is een materiaal dat wordt gevormd door verhitting in een oven. Het woord komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het aanduiden van voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt.WAT KUN JE BIJ ONS VERWACHTEN?

Tijdens de cursus maak je kennis met verschillende soorten en kleuren klei. Met handvorm technieken leer je opbouwen uit ringen of platen, opkneden met stukjes klei en leer je verschillende decoratietechnieken zoals majolica, polijsten, inkrassen, glazuurtechnieken, etc. Je kunt verschillende kleisoorten proberen en leren wat de kenmerkende eigenschappen van die ene kleisoort voor je werkstuk betekent.

In de lessen bepaal je zelf wat je gaat maken. Je word begeleid op je eigen niveau bij het uitvoeren ervan. Ervaring is niet nodig. Laat je inspireren door de mogelijkheden en experimenteer. Dit zal de creativiteit stimuleren.
Alle handvorm technieken kunnen aan bod komen. Je zult leren om te werken met kleiplaten met of zonder de kleiwals, om hol op te bouwen, uithollen van beelden, decoreren, glazuren, etc. Maar ook werken met (giet)mallen is mogelijk.

Cursusdagen en tijden

Maandag middag

13:00 tot 15:30 uur

Maandag avond

19:30 tot 22:00 uur

Dinsdagdag middag 13:00 tot 15:30 uur
Woensdag avond 19:30 tot 22:00 uur

KLIK HIER voor ons volledige cursusaanbod.

Kosten

Het KCR werkt met een strippenkaart systeem: je betaald dus niet als je een keer verhindert bent. Je kunt kiezen uit 3 strippenkaarten:

keuze 1:

10 lessen/strippen

135,--

 

keuze 2:

20 lessen/strippen

250,--

 

Wij vragen géén inschrijfgeld.

De kosten zijn inclusief BTW, gebruik van basis glazuren, stoken van tijdens de cursus gemaakte werkstukken en gebruik van gereedschappen, maar exclusief klei en overige glazuren. Aangeschafte materialen worden aan het einde van de dag contant afgerekend. Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten. Deze dagen zijn terug vinden op de kalender.

Aanmelding
Je kunt je aanmelden met het aanmeldingsformulier.
Maar je kunt natuurlijk ook bellen of mailen via onze contact pagina.